Uutiset

bus

Valokuvaus vuonna 2020 järjestetään seuraavasti: Ulibka ti 27.10 klo 9, Buratino ke 28.10 klo 9, Notka to 29.10 klo 9. Toivomme, että lapset ovat paikalla päiväkodissa viimeistään klo 9. Huom! Koronarajoitusten vuoksi toivomme, että vanhemmat eivät jää päiväkotiin pukemaan lapsia kuvausta varten.

Idelia-päiväkotien soitonopettaja Natalja Snur on avannut oman YouTube-kanavan. Kanava löytyy kirjoittamalla YouTube-hakuun Natalja's flute, tai linkistä

https://www.youtube.com/channel/UCESumGfPdVao4lSkqeCmkAg   .Kanavalla on Nataljan soittamaan kaunista musiikkia poikkihuilulla ja nokkahuilulla.

Helsingin Sanomat 2.8.2020

Maria Muilu STT

Kesken päivän ilmaantuva hengitystieoire tarkoittaa sitä, että lapsi on haettava välittömästi pois päiväkodista.

Jos lapsi vaikuttaa kipeältä jo kotona, häntä ei tietenkään saa edes viedä päiväkotiin, muistuttaa opetus- ja kulttuuriministeriön erityisasiantuntija Mervi Eskelinen.

”Kuten Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on ohjeistanut, ylähengitystieoireiset sairaudet ovat ammattilaisellekin vaikea erottaa toisistaan. Kannattaa siis ottaa varman päälle”, Eskelinen sanoo.

Jos oireet yllättävät lapsen kesken päiväkotileikkien, hänet siirretään THL:n ohjeiden mukaisesti aikuisen valvojan kanssa erilliseen tilaan odottamaan, että huoltaja tulee hakemaan hänet. Lapsi pitäisi Eskelisen mukaan hakea välittömästi tai ainakin mahdollisimman nopeasti.

Koronavirustartunnan sattuessa kunnan terveysviranomainen voi tartuntatautilain mukaan sulkea myös koko päiväkodin, mikäli se katsotaan tarpeelliseksi. Myös taudille altistuneet tai epäillyt altistuneet voidaan tällöin asettaa karanteeniin.

Lapsen maailma on onnellinen.